Boganmeldelse: Botany på en dag

28 Sep 4:35 pm

Original: http://learnplantsnow.com/books-for-learning-plants/book-review-botany-in-a-day/

Da jeg først besluttede at lære om de planter i vores område, hurtigt opdagede jeg, at jeg ville være nødvendigt at vide lidt botanik – i det mindste nogle basale botaniske vilkår – Hvis jeg skulle nogensinde tage en anden tilgang end at forsøge at matche et anlæg med et billede.

Så jeg gik browsing på Amazon for bøger med “botanik” i titlen og straks nulstilles på en kaldet Botany på en dag. Uimodståelig titel, hva ‘? Jeg bestilte det, sammen med nogle mere traditionelle botanik tekster og en bog lige på botaniske termer, som jeg vil tale om en anden gang.

Undertitlen straks appellerede til mig så godt: de mønstre Metode til Plant Identifikation. Jeg har altid fundet, at hvis du kan finde et mønster i naturen, så det bliver lettere at se igen og igen. Hvis du er nødt til at lære alle de dele hver for sig, så du kan ikke genkende den samme kombination, hvis du så dem senere, andre steder.

Så begyndte jeg at browse gennem bogen.

Når du har læst i en botanik bogbeskrivelser som disse ?:

Den bedste ting om hyben, er, at de bliver på buskene i det meste af vinteren. I en tidsindstillet undersøgelse plukket jeg tre potter på en time ….
[og senere på samme side]. …
Jeg kan vælge cirka en kvart af [vilde hindbær] bær i timen. Fingerbøl bær, er dog så sporadisk, at du er heldig at finde ti modne dem i halvtreds meter. …
[og andre steder] …
I mine timede studier har jeg været i stand til at plukke en kvart af stikkelsbær timen i hånden og tre Quarts timen ved at slå bærrene med en pind på en presenning.
Denne mand klart elsker hans planter (og hans bær!).

Elpel elsker planter så meget, at han underviser kurser om at identificere dem, og overlever på dem, og meget mere. Han er i Montana, så hvis du ønsker at lære af ham personligt, ville du nødt til at gå der. Men han har en online tutorial, der dækker noget af materialet i bogen.

Han tegner også. Alle illustrationer i bogen er enten tegnet af ham eller tages, som han forklarer, fra offentligt tilgængelige, out-of-print bøger.

Syv familier til at starte med

Elpel tutorial består i at give dig godt illustreret punktform at huske for syv plante familier almindeligvis fundet i USA. Disse familier omfatter mere end 45.000 arter på verdensplan, så chancerne er temmelig godt, at du vil finde medlemmer af det mindste nogle af disse familier, uanset hvor du bor. Når du er fortrolig med disse syv familier, bør du have tillid til at lære om andre familier. Elpel omfatter mere end 100 andre familier i denne bog for at få dig i gang.

Da jeg ikke ville være i stand til at rejse til Montana til at tage Elpel kursus i person, jeg gik langsomt på min egen måde. Jeg lavet 3 x 5 kort, en for hver af de syv familier, at bære rundt på, da jeg kiggede på planter. Jeg fandt snart, at fire af de syv familier var ret almindelige her i Panama, ligesom de er i Montana. De tre andre familier – mynte, persille og sennep – var mig bekendt fra barndomsminder fra Missouri planter.

Mere end 100 andre familier

Så blev det vigtigt at blive fortrolig med så mange af de andre familier som muligt. Den bedste måde at gøre dette (for mig) var at indsamle en blomst, og derefter at bruge Blomsten Profilskema (lidt utydelige på fotografiet nedenfor, da det er ophavsretligt beskyttet materiale) på side 26 i denne udgave som en guide til at beskrive de dele af blomsten. Når det er gjort, jeg derefter gå til hans nøgler og det meste af den tid, jeg får ret til den rigtige familie til anlægget.

 

Da jeg først besluttede at lære om de planter i vores område, hurtigt opdagede jeg, at jeg ville være nødvendigt at vide lidt botanik – i det mindste nogle basale botaniske vilkår – Hvis jeg skulle nogensinde tage en anden tilgang end at forsøge at matche et anlæg med et billede.

Så jeg gik browsing på Amazon for bøger med “botanik” i titlen og straks nulstilles på en kaldet Botany på en dag. Uimodståelig titel, hva ‘? Jeg bestilte det, sammen med nogle mere traditionelle botanik tekster og en bog lige på botaniske termer, som jeg vil tale om en anden gang.

Undertitlen straks appellerede til mig så godt: de mønstre Metode til Plant Identifikation. Jeg har altid fundet, at hvis du kan finde et mønster i naturen, så det bliver lettere at se igen og igen. Hvis du er nødt til at lære alle de dele hver for sig, så du kan ikke genkende den samme kombination, hvis du så dem senere, andre steder.

Så begyndte jeg at browse gennem bogen.

Når du har læst i en botanik bogbeskrivelser som disse ?:

Den bedste ting om hyben, er, at de bliver på buskene i det meste af vinteren. I en tidsindstillet undersøgelse plukket jeg tre potter på en time ….
[og senere på samme side]. …
Jeg kan vælge cirka en kvart af [vilde hindbær] bær i timen. Fingerbøl bær, er dog så sporadisk, at du er heldig at finde ti modne dem i halvtreds meter. …
[og andre steder] …
I mine timede studier har jeg været i stand til at plukke en kvart af stikkelsbær timen i hånden og tre Quarts timen ved at slå bærrene med en pind på en presenning.
Denne mand klart elsker hans planter (og hans bær!).

Elpel elsker planter så meget, at han underviser kurser om at identificere dem, og overlever på dem, og meget mere. Han er i Montana, så hvis du ønsker at lære af ham personligt, ville du nødt til at gå der. Men han har en online tutorial, der dækker noget af materialet i bogen.

Han tegner også. Alle illustrationer i bogen er enten tegnet af ham eller tages, som han forklarer, fra offentligt tilgængelige, out-of-print bøger.

Syv familier til at starte med

Elpel tutorial består i at give dig godt illustreret punktform at huske for syv plante familier almindeligvis fundet i USA. Disse familier omfatter mere end 45.000 arter på verdensplan, så chancerne er temmelig godt, at du vil finde medlemmer af det mindste nogle af disse familier, uanset hvor du bor. Når du er fortrolig med disse syv familier, bør du have tillid til at lære om andre familier. Elpel omfatter mere end 100 andre familier i denne bog for at få dig i gang.

Da jeg ikke ville være i stand til at rejse til Montana til at tage Elpel kursus i person, jeg gik langsomt på min egen måde. Jeg lavet 3 x 5 kort, en for hver af de syv familier, at bære rundt på, da jeg kiggede på planter. Jeg fandt snart, at fire af de syv familier var ret almindelige her i Panama, ligesom de er i Montana. De tre andre familier – mynte, persille og sennep – var mig bekendt fra barndomsminder fra Missouri planter.

Mere end 100 andre familier

Så blev det vigtigt at blive fortrolig med så mange af de andre familier som muligt. Den bedste måde at gøre dette (for mig) var at indsamle en blomst, og derefter at bruge Blomsten Profilskema (lidt utydelige på fotografiet nedenfor, da det er ophavsretligt beskyttet materiale) på side 26 i denne udgave som en guide til at beskrive de dele af blomsten. Når det er gjort, jeg derefter gå til hans nøgler og det meste af den tid, jeg får ret til den rigtige familie til anlægget.

Comments are closed