Det er økonomien.

27 Sep 6:11 pm

Original: http://www.princeton.edu/~rvdb/Economy/

Er den nuværende krise de værste siden den store depression?
Her er et plot af Dow Jones Industrials Gennemsnit 1900-2009.

En semilogaritmisk afbildning giver en nøjagtig repræsentation, men det mangler hulning fordi en faktor 2 forstærkning svarer for eksempel til en stigning fra 10.000 linje til den øverste linje i diagrammet, som ikke er en meget stor lodret tilvækst. Det samme er tilfældet for et fald til et niveau, 1/2 af en startværdi. For at sætte stemplet tilbage i diagrammet, vender vi tilbage til en lineær skala, men vi normalisere DJIA ved at dividere med både forbrugerprisindekset (CPI) og verdens befolkning. Ideen er, at dollar er relative og derfor er det nødvendigt at skalere ting i konstante dollar — dermed division med forbrugerprisindekset. Som verdens befolkning vokser, økonomien vokser proportionalt, og derfor er vi også nødt til at dividere med befolkningen for at give en per capita udsigt. Endelig har den lodrette skala blevet normaliseret, således at 1,0 er den gennemsnitlige værdi fra 1900 til stede. Her er plottet.

 

 

Mange kendte tendenser tydeligt vist i ovenstående plot. Ting var store under brølende 20’erne efterfulgt af børskrakket i 1929 og den efterfølgende Store Depression. Det er almindeligt anerkendt, at Anden Verdenskrig satte en stopper for den Store Depression, men det, vi ser her er, at det robuste opsving ikke rigtig kommer i gang indtil midten af ​​1950’erne. Det boom varede indtil midten af ​​1960’erne, da krigen i Vietnam og uro i hjemmet tog en vejafgift på økonomien. Nedturen 1965-1980 var næsten lige så alvorlig, men ikke så brat, som den Store Depression. Reagan-æraen boom startede i begyndelsen af ​​1980’erne og fortsatte gennem 1990’erne cultimating i dot-com-boblen, der brast nær begyndelsen af ​​det 21. århundrede. Efter dot-com bust, vi havde en mindre bom (hovedsageligt inden for energisektoren), efterfulgt af den dramatiske nedgang i det forløbne år. I øjeblikket den normaliserede indeks er omkring 1,15, hvilket tyder på, at økonomien er stadig omkring 15% oppustet hvorfra sit langsigtede gennemsnit tyder det bør være.

For at besvare mit oprindelige spørgsmål, betyder det faktisk ud til, at den nuværende nedgang er den værste siden den store depression — i både omfang og hastighed. Men, vi har en lang vej at gå, før vi kan sige, at det rivaler den store depression i storhed. Og, vi sandsynligvis har ikke ramt bunden endnu.

Hvad er pointen?

Pointen i alt dette er, at de fleste, tør jeg sige alle, den eksponentielle stigning i markederne gennem årene kan forklares med to simple fakta: (1) at verdens befolkning vokser, og (2) vi synes at have en forkærlighed til at devaluere dollaren ved at udskrive flere og flere af dem. Man kunne argumentere for, at DJIA er et dårligt mål for økonomien, at verdens befolkning burde måske blive erstattet med den amerikanske befolkning (eller udviklede lande befolkning), og / eller at CPI er en fejlbehæftet metrik for inflationen. Alle kan være sandt. Men, det er ikke pointen. De er, at der er to primære drivkræfter for væksten på markedet: inflation og befolkning. Korrekt for disse og du kan måle, hvor vi står på noget tidspunkt i forhold til en forholdsvis objektiv gennemsnit.
Endelig, for dem der ønsker at se en semilogaritmisk plot af de normaliserede afkast, værsgo:

Comments are closed